30/7

fan vad värt att jag åkte en och en halv timme för en intervju som varade i tio minuter. jag vet inte riktigt hur det gick, jag var nervös och stammade mig igenom allt, och jag kände mig töntig när jag beskrev mig själv som en glad och positiv person som alltid gör mitt bästa. jag undrar hur hon hade reagerat om jag sa att jag är en cynisk och bitter misantrop, det hade varit lite kul att se.

så nu sitter jag här och äter den frukost jag aldrig hann äta imorse och väntar på florence.       

29/7

hade mitt livs sämsta timmar på jobbet idag.

var så stört otaggad under hela passet och tio minuter innan vi skulle sluta fick jag en utskällning av chefen inför sisådär femton personer. hon lackade för att jag gick på toa mitt i passet och så påstod hon att jag satt och latade mig, och när jag försökte säga att min statistik bevisade motsatsen blev hon ännu argare och det slutade med att jag började grina. vilket utmärkt sätt att hantera situationen på.

så jag drog till centralen och träffade jack - som jag även käkade lunch med innan jobbet - och var med honom ett par timmar. sedan skulle han ut på krogen och jag är för liten för det så jag åkte hem och käkade pizza.

imorgon ska jag på anställningsintervju hos äldreboendet. påminnelse till mig själv: ta ur nosringen och hälsa inte på någon genom att säga "tja fläskmongo, hur är läget?"

02:16

kändes lite sådär att sitta ensam hemma ikväll så jag langade iväg ett sms till robin som kom hit och höll mig sällskap en stund. fick även sällskap av en gosig katt som kom och hoppade upp i mitt knä när vi satt ute. nu kliar mitt ansikte lite men det gör inget, för den var gullig.



jag och robin för sisådär två år sedan.
han hade fjortisfrilla och jag såg ut som en tvättbjörn runt ögonen. det var tider det.

nää... stackars

"X har ett förhållande och det är komplicerat"

bitch, please. varför vill man dela med sig av att sitt keffa förhållande håller på att skeva ur på facebook?
måste alla veta att man krisar med sin pojkvän/flickvän? eller att man har en paus, eller att man "inte riktigt vet var man har varandra än"?


what would mac gyver write here?

eheheh idag ringde jag en kändis på jobbet. hon svarade inte, det gjorde mig lite besviken.

sedan ringde jag ett samtal som fick mig att känna mig mycket obekväm. det ekade nämligen, och min jobb-telefon-röst är inte alls som jag hade föreställt mig. jag trodde att jag lät som en trevlig ung flicka, men det gör jag inte. jag låter som en villig ung flicka. varm och välkomnande, men på fel sätt. det var lite obehagligt att höra.

något annat som var obehagligt idag var mitt läppstift. kände mig söt tills jag såg mig i spegeln och såg en sextioårig tants läppar i en sjuttonårings ansikte. försökte desperat gnugga bort det med tröjärmen innan jag skulle jobba vilket resulterade i att jag såg ut som en clown.

när jag hade slutat fick jag ett sms från cissi som tyckte att jag skulle komma och sova hos henne. så nu sitter jag i hennes vardagsrum och kollar på min favoritkarl mac gyver. jag skrev till och med en analys om programmet i höstas när vi hade mediekunskap, så mycket svämmar mitt hjärta över av kärlek till honom.

tips, tack.

uh. jag ska snart iväg och jobba och jag är trött som fan. måste handla mat också, för jag har inte ätit något annat än nudlar och flingor på tre dagar. jag vet inte vad jag ska laga för mat heller, för jag tycker att det är pisstråkigt att stå vid spisen, och det känns onödigt att stå och röra i en gryta i en timme när jag ändå äter upp maten på fem minuter.

langa tips på något som går fort att göra och som inte är för avancerat för någon som knappt blev godkänd i hemkunskap, tack.

jag vill ju bara ha lite mjölk...

mitt liv är över. jag köpte bara en liter mjölk igår och nu är den slut, och jag sitter här och är stört sugen på flingor med mjölk. eller oboy... jag går snart och mjölkar grannens katt. bonko säger att jag är en sjuk människa.


here we go again

det känns lite extra ensamt ikväll. lite tomt. lite tyst.

i höstas började jag ju om ettan och hamnade alltså i en helt ny klass.
en av tjejerna där berättade efter någon vecka att hon var lite rädd för mig i början.
jag undrade såklart varför och hon svarade "för att vi andra var så nervösa första dagen och du klev in och verkade hur självsäker som helst".

ikväll känner jag mig tvärtom. jag känner mig liten och tråkig. ganska obetydlig.
fast om jag ska vara helt ärlig kände jag ungefär likadant då.

nu ska jag ut och möta robin och få höra vad som har hänt medan jag har varit borta.


26/7

vad är det för jävla väder? jag trodde att jag skulle återvända till 30 grader och strålande sol, men det känns mer som att vi befinner oss i mitten av oktober. är det okej att ta fram mössan? eller ska jag vänta ett par veckor till?

har noll att göra idag. ett mirakel skedde imorse: jag vaknade halv tio. det är en milstolpe i mitt liv som sömntuta.
så jag gick upp, diskade gårdagens disk och tvättade lite kläder. det är ett under att jag inte har en ring på mitt finger än, men jag antar att jag skrämmer iväg karlarna med mina bristande matlagningskunskaper.

på tal om det så ska jag gå och koka nudlar... uuuooaaa-aaah, livin' on the wild side.

er ödmjuka härskarinna har återvänt.

jag är tillbaka efter en vecka i dalarna.

dag ett slogs jag av hur fridfullt och tyst det är där uppe. att mobilen inte hade någon täckning störde mig inte alls, och att man var tvungen att ha jacka på sig för att inte frysa när man gick ut var bara mysigt.

dag fem var jag beredd att låsas in i ett rum med madrasserade väggar. jag höll på att gå under av rastlöshet och jag ville hem från det där pisskalla jävla skitstället där det tar flera timmar att skicka ett jävla sms.

det mest spännande som hände där uppe var när jag fick övningsköra. jag kan till och med växla och kolla på vägen samtidigt nu. yyyn yyyn, I'm feeling like a pimp.

men min hemlängtan tog över och idag bestämde jag mig för att ta bussen mot civilisationen igen. det tog fyra timmar och jag var kissnödig, törstig och röksugen. kändes inte särskilt party, speciellt inte med en tant som satt bredvid mig och smackade med tungan mot gommen hela tiden, man kunde riktigt höra hur mycket saliv hon hade samlat i munnen. mmm, fresh and juicy.




jag hittade en påse med glasögon i en låda, kände mig rätt fräsig i de här.


lackARN

varför kan min familj aldrig planera något?!

vi skulle åka tidigt, helst innan lunch, men min mamma fick för sig att hon skulle åka till sitt jobb och klippa min kusin (som ska åka med oss) och nu har de varit borta i mer än en timme.

jag har ingen lust att sitta i en bil hela jävla kvällen, jag stannar snart hemma.


vem vill se ut som kassler?

idag har jag varit lite tjurig så jag försökte muntra upp mig själv genom att åka till kista. gick runt där helt själv och surade. en hårig man på sisådär fyrtiofem år rawr-ade åt mig. det var obehagligt. jag känner mig antastad.

jag tror att jag underskattar min storlek. typ som en anorektiker fast tvärtom; att jag tror att jag är smal fast egentligen är jag en rultig liten gris. försökte få på mig en spetsklänning idag. tog till och med en storlek större, men det tog stopp och så fastnade jag i den. det var traumatiskt. när jag kollade mig i spegeln såg jag ut som en bit kassler. hade lust att gråta lite, men jag slet av mig den och en kvart senare satt jag på en bänk och surade och tröståt en cheeseburgare från mc donalds.

nu ska jag packa, imorgon lämnar jag civilisationen.

(skriv något här)

imorgon eller på söndag åker jag till dalarna. jag vet inte när, för i vår familj kan vi aldrig bestämma oss.

jag har inte varit där sedan morfar begravdes, och just därför känns det så konstigt att vi ska åka dit nu. han är inte där. ingen är där. vi ska städa ur huset som mormor och morfar tillbringade sitt gemensamma liv i. huset som tidigare var fullt av liv står tomt nu, och dit ska vi.

det känns som att vi åker för att avsluta något. jag har fortfarande svårt att förstå att morfar är borta, att han inte kommer att ligga på bänken i köket och vila när jag kommer in genom dörren. jag tillbringade så många somrar där med att fiska och bada och allt är borta nu. jag förstod nog aldrig att det skulle ta slut en dag, men det gjorde det, och jag kan inte ens skriva det här utan att börja gråta.

jag pratade med mamma och hon säger att jag får stanna hemma om jag vill. jag har ingen aning om hur jag ska göra, för jag vill åka och träffa min mormor men jag vet att jag kommer bli ledsen när jag är där.

stiff little fingers - listen


16/7

idag fyller cissi 19 år så jag och mamma åkte dit och fikade och käkade mat. tryckte i mig så mycket glass och maränger att det känns som att min mage ska spricka, men jag var förutseende nog att ta på mig en klänning så jag behöver inte knäppa upp några knappar. är inte det lite tjockisvarning? att klä sig efter antalet portioner man ska äta så att man slipper sömmar som spricker?

jag tycker att det är dags att grannens ungar går och lägger sig. hela dagen har de cyklat runt och skränat. en av dem kom nyss fram till mig och mamma när vi skulle låsa upp ytterdörren.
"har du skaffat en kompis?" frågade hon och kollade på mamma.
"nja, det är min dotter"
"jaha... jag har en docka"
"vad fin" sa mamma.
"och? gå in och lägg dig" ville jag säga men jag log snällt och nickade.


14/7

tog ledigt idag för att jag ville vila lite men istället för att sova ut gick jag upp klockan nio. vid halv elva mötte jag carol vid stationen. visade henne bålsta centrum, vilket tog typ en kvart eftersom att det inte är så mycket att se här. åkte till kalmarsand och solade och badade lite, sedan drog hon till stan och jag cyklade hem och solade ännu mer.

nu är min näsa röd. igen. men det känns bra, då vet jag att jag har fått ut något av den här dagen, även om det innebär att jag måste sova med yoghurt på mina brända kroppsdelar inatt.


mm, grillad harkrank

det är farliga kvarter jag bor i. det var nyss fight när jag var ute och rökte: två katter och en hund slogs som om de vore born and raised på blåa linjen. fett spännande.

dagens random: gubben som kom fram till mig när jag satt och väntade på tåget. "jaha, här sitter du. jag har åkt från slutstation till slutstation för jag tycker om att åka tåg. jag har ett gult kort, det är billigt och bra. jag tror att jag ska åka hela sträckan tillbaka, men först ska jag se mig runt i nio minuter. hejdå!" sa han, sedan såg han nöjd ut, som om han har väntat länge på att få berätta det för någon. jag blev lite ledsen inombords, vad har man för tråkigt liv om man åker tåg hela dagarna?

det surrade nyss in en harkrank i min skrivbordslampa. det fräste till, sådär som det gör när man häller vatten på en varm platta, så jag kollade ner och såg en bränd liten klump med fyra ben ligga där. fräscht.


12/7

florence kom hit på eftermiddagen och väckte mig ur min dvala. tog en promenad till centrum, sedan kom cissi - som nyss har tagit körkort - och hämtade oss med bilen och så åkte vi, janne och barbie till hagviken och badade.

har ångest över att det är måndag imorgon. ska jobba på kvällen och jag börjar få ont i halsen så jag kommer säkert låta som en whiskeykärring.

yep, det var allt jag hade att komma med ikväll. nu ska jag lägga mig på golvet och kräla runt tills jag hittar en kall fläck att ligga på.


efterlysning.

av någon anledning är jag bra på att tappa bort kläder, trots att jag brukar behålla dem på.

kläder jag saknar:



den vita tröjan. vem har smitit in i mitt rum och tagit den?!



jackan med guldränder. den har varit borta i ett halvår snart, och jag har ingen aning om var den är.
har jag lånat ut den till någon? har jag glömt den hos någon? VAR ÄR DEN?!?!?!



halsduken. sågs sist någon gång i februari. 
jag kanske inte är i så stort behov av den just nu, men det är snart september.

två sorters insekter

som vanligt är mitt rum varmt som en bastu. men när man öppnar fönstret får man dras med två sorters insekter: de som flyger och de som skränar. jag vet inte hur många nattfjärilar och harkrankar som har letat sig in i mitt rum under kvällen, och varje gång har jag flugit upp ur stolen för att mosa dem mot väggen med ett kollegieblock. nu har jag flera fina fläckar som består av insektsblod och ben som sticker upp här och var på tapeten.

de skränande insekterna är de fulla fjortisarna som raglar omkring där ute. just nu är de fyra stycken som trots att de går bredvid varandra har ungefär samma ljudnivå som ett par pensionärer utan hörapparater.

så jag går upp och stänger fönstret med en ljudlig smäll, sedan sätter jag mig här igen och tänker att nu visade jag minsann var skåpet ska stå, oj oj oj vad jag har markerat mitt revir. där fick de så de teg, nu vågar de aldrig skrika utanför mitt fönster igen.

om man kanske skulle gå och lägga sig? jo, det är nog en bra idé.


helt crazy dag

idag har jag varit produktiv, som vanligt. jag har:

suttit här
ätit glass
eldat upp en mygga
sorterat strumpor
ätit mums-mums
suttit här
suttit här
suttit här

jag är rastlös. om jag skulle slänga ihop alla mina strumpor i en hög och sortera dem igen?

det kanske gör den här händelserika dagen ännu mer spännande. sedan skulle jag vilja ta en sked och gräva ut mina ögon, för när jag satt ute och rökte gick en mullig tant på 60+ förbi mig klädd i en lite för kort t-shirt och trosor. inga byxor. hon spatserade självsäkert förbi och jag undrade vem gud är och varför han hatar mig tillräckligt mycket för att utsätta mig för en sådan syn.

på tal om att folk promenerar runt halvnakna förväntar jag mig att temperaturen när som helst ska sjunka till -20 och att det ska börja snöa - det är ju trots allt sverige vi lever i.
jag tar på mig jackan när jag ska gå ut och hämta posten, som att jag riskerar att frysa ihjäl om jag inte gör det, och när jag åker till jobbet har jag alltid en extra munkjacka i väskan, ibland ett par strumpbyxor också.

behöver jag nämna att jag är en sådan där tönt som börjar med halsduk i september?

hehehehe slut-station

orkade inte sitta hemma ikväll så jag drog till tanto där jag träffade sebbe och pontus. var där ett par timmar, sedan åkte jag hem. på tåget satt det tre killar och en tjej, varav en av killarna var från holland (tror jag). när vi kom fram till bålsta utropade han glatt "oh, slut-station, awesome!", hahah.

en elegi för alla vägar som vi inte vandrat än



för en tystnad mellan väggarna som skar genom cement
två ögonpar i tomhet från september till advent
för en man som gick till jobbet som om inget hade hänt
för en kvinna som sa "allting är förstört, allt är bränt"


7/8

pallar egentligen inte skriva något här men det känns som att man måste om man har en blogg. dumt egentligen, med tanke på att jag skapade den för min egen skull för att jag ville skriva av mig någonstans.

är ledig resten av veckan nu. det känns som att jag skulle kunna sova i flera dygn. vore inte så dumt heller.
min mobil är tyst och det gör mig frustrerad, precis som allt annat just nu.

jag vill åka bort och jag vill vara ifred men jag vill inte vara ensam. jag kan inte ens lägga mig på en gräsmatta och lyssna på musik - något som jag annars älskar att göra - utan att känna mig stressad.

dööööööö

det är äckelvarmt i mitt rum och jag kan inte sova. har legat i min säng i två timmar och stirrat upp i taket, vridit och vänt på täcket för att till slut slänga ner det på golvet, har haft fläkten två decimeter från mitt ansikte, har öppnat fönstret, har legat åt alla möjliga håll för att försöka hitta en kall fläck att ligga på MEN DET GÅR INTE OCH JAG BLIR FAN GALEN!!!!!1111




147 ord

åhh. ont i huvudet efter att en jobbig liten skitunge sprang fram och tillbaka på tåget och skrek så att det är ett under att jag inte fick tinnitus. hade lust att ta tag i håret på ungjäveln och slänga ut henne med huvudet före på någon perrong, men hennes farsa var en krallig jävel så jag bestämde mig för att låta bli.

gick skitdåligt på jobbet. majoriteten av alla jag ringde till lackade ur på mig och till slut var jag så frustrerad att jag inte ens ansträngde mig för att låta glad, jag läste manuset med en monoton röst och mina argument lät så platta att jag lika gärna kunde ha varit tyst.

åkte hem direkt efter jobbet. tryckte i mig två feta portioner lasagne på fem minuter, har fortfarande ont i magen fast det var en timme sedan.

min näsa flagnar. tack och hej.

femte juli.

idag hämtade jag som sagt ut min sonispherebiljett. det kändes bra, jag smekte den varsamt när jag satt på tåget hem. innan jobbet träffade jag sebbe. satt på en gräsmatta och chillade och jag hade svarta kläder på mig så jag höll på att dö lite i solen, men jag klagar inte på värmen, absolut inte.

jobbet gick bra. satt i över en kvart (vanligtvis tar ett samtal två minuter) och pratade med en man, för en gångs skull blev jag omkullsnackad. han berättade om hur det var när han jobbade i stockholm och så kom vi in på det ena ämnet efter det andra, och jag glömde nästan bort att jag inte ringde för att småprata.

när jag hade slutat mötte jag carol i t-centralen och så gick vi till kungsträdgården. satt där ett par timmar och pratade lite, sedan tog jag kvart över elva-tåget hem. nu ska jag sova. untz untz untz.

okej då, det är väl tanken som räknas.

bonkz är i london och han skrev nyss att han har köpt något till mig: "det är en present från mig till en av mina bästa vänner :):) (aawww-känsla?) dessutom var det inte så dyrt ;D på rea"

mitt svar: "ååh är jag en av dina bästa vänner? :') och vadå inte så dyrt? JAG VILL HA NÅGOT DYRT!!!!"

skulle jag vara bortskämd? tss, inte alls.

idag/igår

kom nyss hem från en två timmar lång promenad med robin. gick till shell och köpte cigg (och en ask läkerol) sedan vandrade vi genom bålsta, satte oss på en gräsmatta och pratade och sedan skildes vi åt vid centrumbacken och gick hem.

idag - eller igår blir det väl för klockan är efter tolv, ehehehe spooky - åkte jag till bro och badade med min mamma. hon skuttade glatt i och jag stod med vatten upp till midjan och huttrade medan hon skvätte vatten på mig. sedan åkte vi till hennes jobb för att bleka min utväxt också. trots att jag förra gången sa att jag aldrig mer ska bleka ögonbrynen gjorde jag det och... de försvann.

imorgon - eller idag blablabla klockan är efter tolv ehe spooky blablabla - ska jag jobba. ska hämta ut min sonispherebiljett också. en månad kvar!! är stört taggad, fast samtidigt lite ledsen, för jag är för liten för att komma in i öltältet </3. äh, är säkert inte ens kul där inne. öl är inte ens gott. jag bryr mig inte.




cool_tjej92 är sur för att det ryker för mycket.

det räcker nu

till och med min mamma kollar på fotbollen. när tar skiten slut egentligen?!

tre på mig och en på sonia

jag ser blek ut på bilderna fast jag är brun. ge mig pengarna tillbaka, tack.





... och en på sonia också:


fucking åmål

det är 28 grader ute och jag är inomhus för att min hud svider för mycket för att jag ska kunna sola.
äter glass och kollar på fucking åmål. det är den fulaste filmen som någonsin gjorts och just därför är den så sjukt rolig. allt är så jävla random: hahah, hur fan plingade rullstolstjejen på dörren?!




fulaste kyssen i världshistorien vid 1:12 :D

godnatt/godmorgon

jag drog hemifrån halv elva imorse och jag kom hem nu. klockan är 04:20 och jag är för uppe i varv för att kunna sova.

riddersvik var hur underbart som helst, men både jag och sonia brände oss. hon blev röd som en kräfta och jag kan inte röra näsan för att den svider så mycket.

på kvällen åkte jag hem till pontus som bor i norrviken. lyckades missa sista tåget hem så jag fick åka till centralen och ta nattbuss till bro. som vanligt dras personer med ett behov av att lätta på hjärtat till mig, jag hann träffa tre sådana på vägen hem. den ena var en man som berättade att han inte får träffa sin dotter för hennes mamma. de andra två var ett par killar som satte sig vid mig på bussen. en av dem var helt blåslagen, han hade tydligen blivit misshandlad ett par timmar tidigare så jag satt och lyssnade och oj-ade och sa saker som "oh really?! oh no, she didn't!!"

efter åttio minuters resa var jag framme i bro, men av någon jävla anledning lyckades jag åka förbi stationen jag skulle av vid, så jag fick vandra runt tills min trötta mamma kom och hämtade mig. nu sitter jag och äter lax och potatis till middag/frukost och borde kanske gå och lägga mig.


vem är ens uppe så här tidigt?

dagens planer är att möta sonia i vällingby klockan tolv, sedan ska vi åka vidare till riddersvik och schteka. det är anledningen till att jag är vaken denna okristliga tid, för jag behöver alltid minst två timmar på mig när jag ska åka någonstans. sonia tyckte att tolv var lite väl tidigt men jag talade om för henne att vi hinner vara ute under de bästa soltimmarna då och att här ska vi minsann inte ligga och lata oss på morgonen. oj, medan jag skrev det här gäspade jag så att mina ögon började rinna. jag och mina idéer.

en man står utanför mitt fönster och skriker på sin hund. "NEJ!!!!", vrålar han och hunden sitter bara där och viftar på svansen. somliga har problem att kommunicera med varandra.




charmig bild från den förra utflykten till riddersvik.


nagellack och friluftsaktiviteter hör inte riktigt ihop.

idag satt jag på en gräsmatta med florence och solade näsan.
hon ska åka och segla i en vecka och hade lite problem med sin packning. både hudkräm, hårbalsam och femton tröjor måste med. och vilken färg ska naglarna ha? nåja. jag tror på dig, florence, you can do it.

något som är värt att nämna som hände idag är att jag blev kallad till arbetsintervju. i februari när jag var desperat efter jobb skickade jag in en ansökan om att jobba på ett äldreboende och idag fick jag svar. egentligen är jag rädd för gamla personer, och äldreboenden gör mig deprimerad. jag har alltid tänkt på det som ett ställe där folk hamnar när de väntar på att få dö. men vad vet jag? de kanske flippar ur varje fredagkväll; hänger i taklampan, shottar tequila, drar linor och kör snurra flaskan?

om det går som det ska kommer jag ha tre jobb, men eftersom att det ena är behovsanställning och det andra är kvällspass som jag dessutom får lägga lite hur jag vill under veckorna kommer det nog funka fint. kompis, det går bra nu, cashen rullar in.


nu ska jag ut och möta robin för en promenad.




 bilden har något med inlägget att göra. jag vet bara inte vad.


brun groda

jag har kört mitt sista jobbpass för den här veckan och nu är jag leeeeedig.

idag ringde jag den nya medlemmen i bittra klubben: en man på 77 år som sa att det är inte är någon idé att försöka rädda världen, det kommer ändå inte gå och eftersom att han är gammal och ändå ska dö snart överlämnar han skiten till mig som är ung. det var lite... sådär.

på väg till tåget höll jag på att cykla på en unge. han skuttade mitt i vägen och hans mamma och hennes väninna gick bredvid varandra med barnvagnarna. med andra ord blockerade de hela jävla vägen, men han hoppade undan till slut, vilket gjorde att jag missade honom med ett par decimeter. (<-- tolka de sista orden hur ni vill).

mamman blev lack och det blev jag också. håll koll på era ungar. ha dem i koppel. eller i en liten bur. vad som helst, bara jag slipper dem. jag blir irriterad på mesiga mammor som tror att deras barn är sockersöta små änglar. mammor som sitter och ler ursäktande och säger "nämen oscar då!" när lille oscar har skuttat fram till en främling på tunnelbanan och kletat fast en klubba på hans/hennes jacka.

dagens fråga: varför svarar folk i telefon när de sitter på toa?

RSS 2.0