-

Dags att växa upp. Dags att växa upp. Dags att växa upp. Dags att växa upp. Dags att växa upp.

åldersnoja.

Jag är redan hemma från skolan, för det stod simning på eftermiddagens schema och några badkläder hade jag inte med mig. Dessutom uppskattar jag inte den formen av aktivitet. Så jag åkte hem och nu sitter jag ensam i mörkret, med klockans tickande som enda sällskap. Jag orkade inte tända lampan och sätta på radion, som jag alltid gör när jag kommer hem. Jag gick direkt till köksbordet, tog fram mat och satte på datorn, och nu sitter jag här och undrar om det här är allt som erbjuds. Var är partyt liksom?

Jag har funderat lite och kommit fram till att jag befinner mig i en ålderskris. En riktigt jävla töntig sådan. Jag fyllde sjutton år för en månad sedan och allt borde vara frid och fröjd för då har jag bara elva månader kvar tills jag får gå på krogen och allt sådant tjohej. Men jag känner mig inte som sjutton. Jag känner mig som sexton. Inte som femton eller fjorton eller arton. Som sexton. Då kan man ju fråga sig vad den stora skillnaden mellan att vara sexton och sjutton är, och det är ingen jävla skillnad alls. Men det stör mig.
Jag kommer att bli en sådan där kärring som är 55+ och fortfarande känner mig som en tonåring, och därför tror jag att det är okej att färga håret knallrött och ha decimeterhöga klackar. När man är sexton år får man i alla fall ha rött hår.

Den här skiten har tagit mig en timme att skriva, bara för att det kom hit en man som skulle fixa låset till våran badrumsdörr. Jag blir alltid obekväm när olika reparatörer kommer hit, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag lät honom stå och skruva bäst han ville ute i hallen medan jag satt kvar här och åt min potatisgratäng.


30/11

Mmm. Mitt hår är så otvättat att folk frågar om jag har färgat det. Inte okej. Inte okej någonstans, men jag kan ursäkta mig med att jag har varit hos Eddie sedan i lördags, och... Nej, det är ingen ursäkt. 
HehHehHe, bra intryck jag gör på folk som läser det här <3. Men jag brukar faktiskt tvätta håret, okej?! :@

Jag hade kunnat hugga av min högra hand för att få ligga kvar och sova imorse. När jag gick från Eddie vid åtta var det kallt, blött och dimmigt ute och min mage skrek efter mat, så jag gick till Pressbyrån och köpte kaffe och en croissant som jag åt medan jag väntade på tåget. Spillde ut hälften av kaffet på min hand och rökte min enda cigg som var genomblöt. Livet log mot mig och jag log tillbaka.


en mycket värd dag.

Idag har jag varit produktiv, för jag har: ätit omelett och diskat en stekpanna. Fett värt!

Jag har på mig ett par jeans jag köpte i augusti men som har legat och skräpat i min garderob sedan dess. Prislappen sitter till och med kvar. De här jeansen har en solklar plats på Listan Över Köp Jag Ångrar. De är sjukt obekväma, dessutom måste jag gå och dra upp dem för att de är för långa, och jag tänker inte vika upp dem, för det skulle förstöra min image totalt. När jag köpte dem tänkte jag att jag kunde sy in dem, sedan när jag kom hem med dem ville jag lämna tillbaka dem. Problemet var bara att jag ville prova dem en gång till, för att vara heeelt säker.
Så jag gjorde det och lärde mig samtidigt att man provar inte kläder när man har mens. Jag antog att man inte kan lämna tillbaka nerblodade jeans, så jag la in dem i garderoben och nu tvingar jag mig själv att använda dem, för de kostade sexhundra kronor och det hade jag kunnat få en jävla massa klubbor i skolans cafeteria för. :@Jag vet inte vad bilden har med texten att göra men jag ville fylla ut inlägget med något och jag är för stilig för mitt eget bästa på den.
Förresten, förresten, jag kan fläta mitt hår nu!!!!!!11!!
I september kunde jag inte ens ha en hästsvans, och det spelar ingen roll att flätan är lika tunn som mitt fagra långfinger, det är ändå en fläta, vad ni än säger.


jag har gjort det igen.

Åhh. Bara för att jag inte vill gå upp ur sängen har min mamma ställt sig precis utanför min dörr med dammsugaren. Tror hon inte att jag hör att hon inte ens använder den? Den står bara där och... låter. Jag vill sova. Kan jag få det? Är det för mycket jävla begärt?! Jävla skit, jag tänker låsa in mig i badrummet och sova.

Jag har förresten något som liknar träningsvärk, men det är omöjligt, för jag är inte en flicka som tränar i onödan. Ändå har jag ont i ryggen, låren och rumpan. Kan det bero på att jag fastnade i en sådan där leksaksbil som man lägger pengar i och så blinkar och skakar den lite i två minuter? Det var igår, när jag och Eddie skulle handla på Willys. Jag fick för mig att se om jag fick plats i den, och tänk för att det gjorde jag. Nästan. För när jag skulle ut ur den satt jag fast. Så där satt jag. Eddie skrattade och försökte dra ut mig, jag skämdes och gjorde upp en dietplan i mitt huvud.

När jag tänker efter har jag fastnat i ganska mycket. För att ta några exempel:

1. När jag gick i åttan fastnade jag med fingrarna i syons brevlåda. Ni kanske undrar varför jag ens var där och pillade, men jag ville ha en lapp som låg där. Sedan kom våran lärare i franska och lirkade loss mig.

2. När jag var femton fastnade jag med handen i en blå låda med... parkerings... någonting. Den stod i alla fall på en parkering, och jag skulle absolut in med handen där. Till slut kom en man och klippte upp lådan och jag var fri.

3. I vintras fastnade jag med handen under ett bilsäte. Jag kommer inte ihåg varför eller hur, jag kommer bara ihåg att polisen hjälpte mig loss.

4. I våras fastnade jag med handen i en Selecta-automat. Det var i skolan, och jag och Johanna hade stått och försökt skaka ner godis i en evighet när jag fick för mig att försöka få in handen. Jag fastnade och ju mer tiden gick, desto blåare blev mina fingrar. Lärare och elever kom och skrattade åt mig, folk tog kort och jag satt där och skämdes. Sedan kom några personer från Selecta och öppnade automaten så att jag kunde komma loss. De undrade självklart vad det var för efterblivet mongo som hade fastnat i en av deras automater, men jag ville bara ha en kexchoklad, jag var faktiskt hungrig.

jävla enkrona.

Idag, när jag var hos Eddie hittade jag en enkrona på golvet. Eftersom att jag är girig som en liten jude tog jag genast upp den, la den av någon konstig orsak i behån och sa "HA! Nu får du den inte!". Sedan glömde jag bort den, och nu när jag skulle duscha ramlade kronan ner på golvet och kvar på mitt ena bröst fanns ett jättefint, runt märke. Det är inte okej att ha märken efter pengar på brösten. Det kan liksom ge fel intryck. MAN BA EH WTF.

28/11

Jag sitter på ett tomt tåg som för tillfället befinner sig mellan Spånga och Barkarby. Eftersom att jag inte har någon internetanslutning och dessutom inget bättre för mig skriver jag det här i ett Word-dokument, och så publicerar jag antagligen när jag kommer hem.

Jag har varit hos Eddie sedan i torsdags, därav bristen på sprutlackering av inlägg. Vi har gjort det gamla vanliga, det vill säga spela tv-spel och sova. Lite för länge, eftersom att jag inte behagade dyka upp i skolan förrän klockan tre. Mycket oansvarigt, jag borde få ryggen piskad blodig av en fet japan, men jag ska bättra mig. Någon gång. Typ på måndag. Jag hade hur som helst möte med min mentor, mamma och rektorn på eftermiddagen. Vi var alltså fyra personer som satt runt ett bord, varav tre satt med huvudet på sned och stirrade på mig. Vi gjorde upp en plan för hur jag ska få godkänt i datakunskap på tre veckor. Tre veckor av noll fritid. Men med lite självdisciplin klarar jag det fint ska ni se.

På kvällen åkte jag och Eddie hem till hans föräldrar och det var meningen att jag skulle sova där, men det blev inte så. Jag förundras över min impulsivitet/idioti ibland, när jag gör och säger saker utan att tänka innan. Man har alltid två val. I alla lägen. Inga mellanting. I mitt fall: antingen blir jag arg, eller så blir jag inte det.
Annat exempel: antingen så… äter man, eller så gör man inte det. Det finns inget mitt emellan. Man kan inte halväta. Det var ett skitdåligt exempel, men jag tror nog att ni fattar, annars är ni dumma i huvudet och förtjänar inte att läsa min blogg. Slutsatsen är hur som helst att jag inte borde bli irriterad så lätt. Dessutom borde jag hålla käften och ge fan i att säga saker jag inte ens menar. Grgughrgf.jag gillar inte rubriker.

Klockan är 15:37 och här är ekot.
Jag har just kommit hem från Enköping där jag har haft ett meningslöst jävla möte om ADHD-medicin. Jag vill inte äta någon sådan, för när jag gjorde det förut fick jag migrän och sömnsvårigheter, och dessutom skakade jag som ett jävla tjackluder när medicinen gick ur kroppen. Dessutom anser jag att jag klarar mig fint utan, det är inte som att jag klättrar på väggarna och måste pilla på precis allting. Jag har bara lite svårt att koncentrera mig och så hade det räckt om jag var hälften så impulsiv som jag är nu.
När jag hade gjort klart för läkaren/vad hon nu var att jag inte tänker stoppa fingarna i pillerburken igen genomled vi ungefär en kvarts kallprat. Det var "Jaha, berätta om din skola" och "Har du några syskon?" och som den obstinata tonåring jag är satt jag och pillade bort nagellack från naglarna och svarade "Mm" på allt hon sa. 
 
Nu ska jag ta en alvedon och sedan ut och röka, för jag har växtvärk, vilket jag trodde att jag var för gammal för att ha. Växer man fortfarande när man är sjutton år? Jag är ganska så nöjd med min längd. Den är bra, för jag når precis upp till kakburken i skafferiet.Stilig tjej röker.


26/11

Förut klagade alla på att jag aldrig skrev något, nu fick jag frågan hur fan jag har tid att skriva flera inlägg om dagen. Hallå, jag är IT-media-elev på JB, vi sitter vid våra datorer hela dagarna. Då har man tid.

För tillfället har vi webbdesign. Det är ett ämne som innebär tre timmar lång psykisk terror, varje torsdagmorgon. Jag lovar er och mig själv att efter att jag har tagit studenten ska jag aldrig, aldrig, aldrig mer koda en hemsida.
Just nu ska vi däremot göra collage av olika bilder och jag har lagt ner hela min själ i det här:
Kreativ_tjej92


twilight.

Varje dag får jag ett dussin skräpmejl i stil med "Du har vunnit", "Registrera dig och få gratis smink", "Ahmed Zuuhfinzahbit från Bagdad vill prata med dig" osv, men det här tog ta mig fan priset: "Vi vill ge dig gratis biobiljetter till New Moon". Man ba eh wtf? Jag avskyr Twilight.

Hela den här vampyrhysterin som alla har drabbats av är fullkomligt meningslös. Jag menar, jag läste den första boken när jag var femton. Det var alltså ett och ett halvt år sedan. Jag tvingade mig igenom den för att jag helt enkelt tyckte att den var dålig, och nu förstår jag absolut inte varför alla psykar ur för att den nya filmen har haft premiär och "åååhh jag döööör, Edward är så snygg och åååh mitt hjärta stannar".
Det får mig att undra hur ovärda liv folk egentligen har.
Sedan stannar jag upp i skrivandet av den här texten och inser att jag sitter i mjukisbyxor och otvättat hår med munnen full av chips, i en säng full med smutskläder. Men fortfarande, så länge jag inte freakar ur över en historia om en hormonstinn flicka som blir upp över öronen förälskad i en likblek vampyr som spelas av en kille som har ännu skitigare hår än jag så är mitt liv ganska meningsfullt.

Avslutar med ett citat från www.fmylife.com (förresten världens bästa sida om man anser att skadeglädje är den enda sanna glädjen, hehe):
"Today, I realized that our generation will be remembered as the kids who liked sparkly vampires. FML"


sisådär fem månader va.

Idag har jag och Eddie förresten varit tillsammans i fem månader. Tiden går fort när man har roligt, som någon klyschig person skulle säga. Det firar vi med charmiga bilder som togs någon sömnlös natt (som om vi brukar sova på nätterna?) för ett antal veckor sedan. Ja, jag är precis lika söt i verkligheten som jag är på bilderna (Eddie också...). ;)25/11

Värt. Det gick ett tåg från stationen för fyra minuter sedan och jag borde ha suttit på det, men det gör jag inte, för jag hittade inte mina nycklar så jag missade det. Istället sitter jag vid köksbordet med fötterna på en stol och kollar ut genom fönstret. Det känns så jävla fint och bra i själen. Speciellt med tanke på att min enda lektion idag är datakunskap och det är en kurs jag inte uppfyller målen i.

Jag beundrar folk som vet vad de vill och lyckas med det. Folk som brinner för något, folk med självdisciplin, självrespekt och ambitioner. Jag har drömmar och jag har en väldigt diffus bild av framtiden, men jag har inga mål eller ribbor uppsatta och det är något som gnager i mig. Jag borde ta tag i så mycket men jag gör det inte. Så när jag ser folk i min omgivning uppnå mål efter mål samtidigt som de utvecklas inom det de brinner för fylls jag både av beundran för dem och irritation mot mig själv, för jag gör ingenting.
Jag har inget speciellt intresse, ingen dold talang. Jag jämför mig ofta med andra personer, för jag vill hitta något att vara bättre än andra på, men om vi bortser från att kunna rabbla multiplikationstabellerna och kunna stava till ungefär vad som helst så kommer jag inte på något. Anledningen till att jag beundrar folk som får något gjort och lyckas: de är inte som jag. De vet vad de vill och de gör det.

... Och nej, det var inte meningen att det skulle låta som ett xX-jag-hatar-mig-själv-gnäll-Xx.
Det är mer ett konstaterande; att jag har svårt för att få saker gjorda och att jag är lite arg på mig själv för det.


den klipska gräsklipparen.


Jag är ju som klippt och skuren för att gå media? Kolla vad kreativ jag är!
Kreativ och alldeles för rolig för mitt eget bästa.
Hm, och nej, jag har inte en jävla aning om vad en gräsklippare kan tänkas kosta.


ännu ett inlägg.

Jag låg nyss i min säng och sov. Helt fridfullt. Inga konstigheter. Så ringde telefonen och hela min kropp ryckte till i någon konstig spasm och jag råkade sparka ner lampan som står vid min säng. Så nu ligger den där på golvet med sned skärm och stirrar förebrående på mig. Men seriöst, vad är det för människa som ringer den här tiden?! Folk ligger faktiskt och sover, klockan är... halv åtta. Mm. The wild life.

Jag känner mig förresten lite julig. Det är första advent i helgen och jag vill baka pepparkakor och ha snöbollskrig och dricka glögg och pussa på min man och sådant där. Jag vill göra krusiduller på paket och ha tjocka vantar på mig. Sedan så... kollar jag bakom min nerdragna rullgardin och möts av detta äckliga jävla regn som har plågat oss i veckor. Vips - all julkänsla är borta. Jag ska baka pepparkakor vilket jävla väder det än är men de kommer bli brända och fula och så kommer de ligga i en burk och ruttna bort.

Ps. Jag gillar inte ens glögg.


linn och jag.

Ni kan fan inte klaga på att jag aldrig skriver, som ni gjorde förut, för klockan är bara tio och jag har hunnit med två inlägg redan. Men jag har inget bättre för mig. Jag har rast och alla andra är ute och röker men jag har inga cigg så jag sitter här och intalar mig själv att jag klarar mig fint utan. Jag har just lärt mig hur man skriver "monokel" i plural. Om ni inte visste vad det är så är det ett glasögonglas för endast ett öga. 
Så jävla värt, svär på allah och hans syster att det här är den mest värdefulla information som har trängt in i min hjärna.

Jag var just storsint och bad min lärare om ursäkt för att jag lackade och kallade honom för opedagogisk fitta i fredags. Han uppskattade ursäkten men talade om för mig att han har pratat med rektorn och att vi på fredag ska ha ett möte (min lärare, rektorn, kuratorn, jag och mamma) där vi ska diskutera mig. Kul, ser fram emot det, hoppas att de bjuder på kaffe och kakor.
Jag lovade Linn att jag skulle lägga upp bilder på oss, så när jag ändå skriver om skolan så kan jag tala om för er att såhär gulliga är vi på John Bauer:


förresten...... det finns ingen som får mitt hjärta att svämma över så mycket som du.

pensionärer.

Jag kom upp i alla fall. Hur jobbigt det än var så är jag faktiskt i skolan nu och har min första lektion, men jag är inte ens trött. Kanske beror det på tågresan imorse? Jag satt och lutade huvudet mot rutan och hade trasslat in mig i mina egna tankar när jag hörde den där kärringen som talar om för en vilken nästa station är säga "Nästa... Stockholm Södra" och jag pep till och flög upp och tänkte "Åh nej, åh nej, åh nej, nu har jag åkt för långt igen!" men lugnade mig snabbt igen när nissen som kör tåget talade om för oss att det hade blivit ett fel och att nästa station var centralen och att allt var som det skulle. Jag tror att det var det som behövdes för att få mig att vakna.
Som vanligt varje morgon byggdes min frustration upp vid tunnelbanan. Vad är det med människor och att gå i en fet jävla klunga?! Jag vet inte hur många gånger tunnelbanedörrarna har stängts precis framför näsan på mig bara för att jag har slösat dyrbar jävla tid av mitt liv på att försöka armbåga mig genom en flock pensionärer.

På tal om pensionärer så är de hemskt ohyfsade. De ska alltid vara först av tåget, först i ICA-kön, först här, först där, först på Min Lista Över Saker Som Är Irriterande (nej, okej, skrikande barn kommer först).
De är inte så snälla och rara som de vill verka. De försöker lura er. Vi måste ta ner dem på jorden.
Vi börjar med den bittra gamla mannen som slog mig med sin käpp när jag var femton år och hade fötterna på en tidning på sätet när jag åkte tåg. Sedan kan vi fortsätta med tanten som blixtsnabbt smet före mig med sin överfulla kundvagn i mataffären. Dags att låsa in dem någonstans och lära dem lite hyfs.
24/11

Jag kan inte sova. Om sex timmar kommer min väckarklocka ringa och då kommer jag spärra upp ögonen i ren panik, samtidigt som jag i slow motion förvrider ansiktet i en plågad grimas och skriker rakt ut.

Låt oss analysera anledningen till att jag - när jag egentligen borde ligga och snarka högt med en fin omgång dregel rinnandes nedför kinden - sitter och skriver det här.
För tjugofyra timmar sedan befann jag mig hos Eddie. Om jag inte minns helt fel satt vi i hans säng och spelade tv-spel, åt korv med bröd och rökte inomhus. We're kickin' ass on the wild side. Så det höll vi på med fram till klockan sex imorse. Då kollade vi på klockan och kände att det var dags att sova, och någonstans inom mig förstod jag att jag hade vänt på dygnet och att det skulle bli en pain in the ass-konsekvens.
Så nu sitter jag här. Inte ett dugg jävla trött. Vilket jag antagligen kommer att vara imorgon. Kul. Rätt åt mig.

here we go again.

Efter att ha hållit fingrarna borta från bloggen i två månader känner jag för att ge den en ny chans. Därför har jag tillbringat en timme med att radera alla tidigare inlägg och så börjar jag om på ny kula.

Jag tänker börja med att tala om för er att det här inte kommer att vara i närheten av en modeblogg. Vill ni veta hur man matchar paljettshorts och oversize-skjorta med höga klackar och fåniga rosetter i håret? Då finns det ett rött kryss där uppe i högra hörnet. Klicka på det, för det här är inte rätt ställe att vara på. Jag tillhör alltså inte den pubertala lilla skara som springer runt med olikfärgat löshår och skryter om att pappsen köpte en gåsjacka.

Sedan har jag aldrig varit särskilt bra på det här med presentationer. Behövs verkligen sådana?
Jag tänker inte skriva någon textvägg om mig själv just nu, jag tror att saker framkommer ganska bra ändå i en blogg.


RSS 2.0